vrijdag 21 april 2017

Uitzetten van de kavel en de woning


Vandaag zijn de kavel en woning uitgezet. Oftewel: met piketpaaltjes zijn de hoekpunten van de kavel en woning aangegeven. Dit wordt door de gemeente gedaan. Dan weet de bouwer precies waar hij straks de schop in de grond moet zetten en krijg je daar later nooit problemen mee. En als je dat op foto ziet, lijkt het net alsof het huis al een beetje uit de grond begint te komen, met dat mooie rode kopje met spijker. En zo staan er een stuk of 10 van die piketpaaltjes.


De landmeter van de gemeente doet dit heel precies, tot op de milimeter! En daar wordt tegenwoordig wel heel geavanceerde apparatuur voor gebruikt die op GPS werkt. Of zoals hij het simpel uitlegde: het werkt net als met de TomTom, maar dan vele malen accurater.


En wij beginnen zo ook een beetje een idee te krijgen van hoe groot de woning gaat worden. Maar wees gerust: wij zijn ons er van bewust dat we op dit punt nog door een achtbaan zullen gaan: Wat is die kamer klein, wat is die groot, wat is die klein, enz . . . . 

Wat vandaag ook is gedaan, is het plaatsen van de bouwaansluiting voor water en elektriciteit. Volgende week sluiten de nutsbedrijven dit aan. Dan hebben de bouwers stroom en water om daadwerkelijk aan de slag te gaan.


De laatste stand van de planning is dat in week 20, de week van 15 mei, de schop daadwerkelijk de grond in gaat.