zondag 2 april 2017

En nu verder . . . .

Bouwverslag
Het eerste overleg met de bouwer is geweest: kennismaken met de projectleider + de eerste afspraken. Nu de kogel door de kerk is, is Van Bussel begonnen alles in rap tempo op te starten. Bouwtekeningen kunnen nu in detail worden uitgewerkt en op elkaar afgestemd en de planning kan definitief worden ingevuld. Plus dat de laatste losse eindjes definitief moeten worden gemaakt. Voor ons gaat het dan vooral om de keuken en het sanitair.

Maar als eerste worden er komende vrijdag bouwhekken rond de kavel gezet. Daarna wordt eerst langzaam begonnen en naar verwachting gaan ze vanaf begin mei "full speed ahead" aan de slag. We duimen heel erg dat we vóór de jaarwisseling kunnen verhuizen.

De keuken
Een nadeel van dat sommige dingen lang duren, is dat de twijfel kan toeslaan. Twijfel of je wel de goede keuzes hebt gemaakt. En zolang er nog niets definitiefs is, moet je toch iets met die twijfel doen. Zo staat het ontwerp en de invulling van de keuken in principe al vast, maar de wens voor een fornuis (Google maar eens op "Falcon fornuizen") blijft toch knagen. Dus is de keukenleverancier voor ons aan het uitzoeken of een fornuis toch geen mogelijkheid is. Met een fornuis heb je geen aparte kookplaat of oven meer nodig.

Komende week hopen we te horen wat de mogelijkheden zijn en zullen we moeten beslissen wat te gaan doen: vasthouden aan het huidige ontwerp of toch switchen naar een fornuis. Spannend!!

Badkamers en sanitair
Een ander onderwerp dat veel keuzestress kan veroorzaken is het sanitair. De opzet voor onze eigen badkamer maar ook voor de gastenbadkamer ligt op hoofdlijnen wel vast. We willen heel graag een mooie houten plank als basis met mooie waskommen. En het liefst kranen die uit de muur komen. En bij de plank passende spiegelkastjes. En een goede douche natuurlijk. En een douchetoilet. En een radiator voor wat extra warmte in de ochtend. Kortom veel wensen.

En als je gaat zoeken naar sanitair dan blijken er voor onze vele wensen, tig keer meer oplossingen te bestaan dan we hadden gedacht. Vierkante, ronde of ovale kommen, hoog of laag, groot of klein. En dat is dan nog maar één ding, voor kranen, douches, toiletten en radiatoren zijn er ook heel veel mogelijkheden.

Uiteindelijk hebben we wel gevonden wat we willen, en dat tegen schappelijke prijzen want ook op dat vlak is er veel mogelijk 😊.

Leuke foto
De kavel in vogelvlucht, de rode cirkel. De foto is naar het oosten genomen. Op de achtergrond zien jullie het terrein van St Anna.